2012. január 2., hétfő

Horex Roadster

A német gyártó a 2012-es évben a piacon szeretné tudni a hatalmas újításokkal kecsegtető ezüstszínű szörnyet. Már csak a szám adatokon is ámul bámul az ember: a hathengeres blokk a mérések során 90Nm forgatónyomatékot produkált kétezres fordulatszámnál, és 135-üt 7000-nél, de az az erő szerencsére megmarad magasabb fordulatszám tartományon is - kilencezres percenkénti főtengelyfordulatnál 158 lóerőt teljesít a németek újüdvöskéje. Ilyen értékekkel kevés motor büszkélkedhet, ráadásul a csupasz-motorok között a Horex lenne az első.
Ha ez még mind nem lenne elég az széria modell után piacra akarnak dobnak egy turbófeltöltéssel üzemelő verziót is, mely a leggyorsabb utcai motor címét szeretné magáénak tudni - természetesen a gyorsulást illetően -, a feltöltött blokk a tervek szerint közel 200Nm-t és 190 lóerőt fog teljesíteni a menetpróbákon.





Ha hihetünk a gyár által kiadott számoknak, a hatalmas blokk és az izmos futómű ellenére a motor tömege visszafogott marad, így a gép 250kg alatti száraz súllyal fog rendelkezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése