2011. szeptember 1., csütörtök

Enduro VB 2011 Törökország

Már volt pár posztal ezelött szó a 2011-es FIM Enduro-Világbajnokságról, ami most elérkezett a félidőhöz a Törökországi Fethiye-i állomással. Metzeler ismét nagy kiváló teljesítménnyel zárta a futamokat ugyanis 18 lehetséges dobogós helyezésből 8-at sikerült bezsebelnie.


Most is mint mindig az E1-es,E2-es és E3-as kategória futamai 2 napot öleltek át.

E1-es osztály:

Az első napon ugyan úgy mint jó pár futam óta ismét a Finn Juha Salmien (Husqvarna) dominált, aki egy nagyon izgalmas duellt folytatott a Francia Rodrig Thain-al. A végén Salmien-nek sikerült leráznia a követőjét , aki egyébbként a 4. helyre futott be. A dobogó második helyére Matti Seistola (Husqvarna) ért, be Eero Remes elött akinek a KTM-je Metzeler MCE 6 DAYS EXTREME-vel volt szerelve.


A második napon a Finnek domináltak – a meglepetés nyertes Matti Seistola lett aki csak néhány másodpercel előbb ért a célmba mint Eero Remes és az összesítésben vezető Salminen. Rames a gumiabroncs teljesítményével és Török futammal is elégedett volt.

E2-es osztály:

A törökországi futamok úgylátszik, hogy meglepetések futamai is voltak. Szombati napon a Spanyol Cristobal Guerrero (KTM/Metzeler) nyert. A 350-es KTM& Metzeler pilóta ment a legkövetkezetesebben, a bajnokságban vezető Antoine Meo-nak sem sikerült megelőznie őt ugyanis a verseny első órájában hibázott és így hátrányba került a Spanyol pilótával szemben. Így a dobogó harmadik helye lett az övé Ivan Cervantes (Gas-Gas/Metzeler) után.


Vasárnap a második futamon Antoine Meo revansot vehetett az előző napi vereség miatt –a dobogó elsőhelye lett ugyanis az övé a Francia Pierre Alexandre Renet és a Spanyol Guerrerro elött.

E3-as osztály:

Nem volt nagy kihívás a hétvége az E3-as osztályt vezető Mika Aloha-nak (Honda/Metzeler). A szombati napon az élen végzett a Svéd Joakim Ljunggren (Husqvarna) és a Francia Christophe Nambition (Gas-Gas).

Aloha: “ Miután Christophe (Nambotin) elesett, már nem igazán volt ellenfelem a versenyen.”

A második napi megmérettetésen is a legjobb formáját nyújtotta Aloha. Miután Nambotin az első mért szakaszon átvette a vezetést, a Finn Aloha a Cross-etappon és a speciális mért szakaszon nyűjtott teljesítményével sikerült vissza szerezni az előbbséget. Nabotimnak azért sikerült a második helyét megvédenie Ljungger-rel szemben.


E1:

1 – Salminen Juha / 189 Punkte / Husqvarna
2 – Remes Eero / 160 Punkte / KTM /
Metzeler
3 – Seistola Matti / 156 Punkte / Husqvarna


E2:

1- Meo Antoine / 182 Punkte / Husqvarna
2 – Cervantes Ivan / 158 Punkte / Gas-Gas /
Metzeler
3 – Pierre alexandre Renet / 152 Punkte / Husqvarna


E3:

1 – Aloha Mika / 194 Punkte / HM Honda / Metzeler
2 – Christophe Nambotin / 151 Punkte / Gas-Gas /
Metzeler
3 – Ljunggren Joakim / 147 Punkte / Husqvarna






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése