2011. október 10., hétfő

Brutus


"Egyik nap ültem és néztem teremtményemet. Ahogy néztem egyetlen szó járt csak a fejemben kegyetlen. Ehhez a motorhoz nincs fogható a saját kategóriájában. Olyan mint egy bika erős, izmos és robusztus. Megépítésével egy merényletet követtem el a benzin üzemű motorok ellen, ezért is vettem kölcsön egy nevet a történelem leghíresebb bérgyilkosától. A teremtményem neve így lett Brutus." Mr Bell ezekkel a szavakkal mondta el, hogyan is lett Brutus az ő elektromos paripája.

A kétkerekű annyira jól sikerült, hogy az eredetileg egyedi darabnak szánt motor a jelek szerint mégis sorozatgyártásba kerül. A formavilág és az alapkoncepció változatlan marad: a villanymotorhoz alapvetően szükségtelen, de a hajtómű hőháztartására jótékony hatással bíró, ötfokozatú sebességváltó csatlakozik, a hajtáslánc burkolatlan térvázban kap helyet.

Az eredeti ólomsavas akkumulátorokat viszont modernebb és könnyebb lítium-polimer egységekre cserélik, ami a szerény, 32 kilométeres hatótávolság és 110 km/h végsebesség helyett 160 km/h maximális tempót és közel 100 km hatótávolságot jelent – a felárért rendelhető 144 voltos hajtási rendszer pedig 200-as végsebességet és két feltöltés között 160 kilométer távolságot engedélyez. Ehhez a most használatos egyenáramú motort vízhűtéses váltóáramúra cserélik, a szekunder szíjhajtást pedig hagyományos láncra cserélik.

A villanymotorok népszerűsége rohamosan növekedett az elmúlt időszakban majdnem minden országban főleg az ázsiai-csendes-óceáni és Kínai régióban. Egy új kutatási jelentés szerint Pike Research azt mondta, hogy az elektromos motorok száma a jelenlegi 17 millióról körülbelül 138 millióra fog emelkedni 2017-re. Valószínűleg ezt a növekvő érdeklődést szeretné Mr. Bell is kihasználni a motorkerékpárjával, meglátjuk hogyan sikerül neki.


Adatok

Motor Electric DC
Transmission 5 Speed Divorced (Wet Type)
Clutch N/A
Weight 487 lbs
Length 84”
Width 31”
Overall Height 44”
Wheel Base 58.5”
Seat height 30.5”
Tires
Front 120/70/17
Rear 190/50/17
Front Suspension
50mm Inverted 3 Way 14 Point Adjustable Front Forks
Rear Suspension
Link Type 3 Way 22 Point Adjustable Rear Shock Plus 3 Position Ride Height Adjustment Settings.
Brakes
Front Twin 6 Piston Dual Rotor
Rear Single Piston Single Rear Rotor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése